lørdag 21. juni 2014

Pavlova


Festkaken fremfor noen er Pavlova, enkel å bake, kan bakes i god tid i forveien og er kjempegod på smak. Pavlova passer til de fleste anledninger og kan godt brukes som desserrt. En ting som er viktig når det gjelder Pavlova, den kan ikke pyntes på forhånd, pyntingen må foregå så nær opptil serveringen som mulig, blir den stående med krem og bær på vil den bli myk og klissete.


DENNE KAKEN REKKER TIL 8 - 10 PERSONER :

6 eggehviter
250 gr sukker
2 ts hvitvinseddik 
1 ss maizenna

Skill eggene og pass på at du ikke får rester av eggeplomme med i hvitene. Begynn å pisk eggehvitene med ca. halvparten av sukkeret på halv styrke på kjøkkenmaskinen. Pisk til eggehvitene begynner å stivne, da øker du hastigheten og tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en blank stiv marengsmasse. Tilsett eddik og maizenna som vendes inn i eggehviten.


Legg et bakepapir på et stekebrett og markere/tegne  en sirkel ca. 26 cm. Bruk en sprøytepose til å sprøyte ut marengsmassen i samme størrelse som du har markert/tegnet på bakepapiret, eller smør marengsmassen utover med en slikkepott eller en stor skje.
Stek kaken på varmluft 120 grader i 90 minutter. Slå av stekeovnen, men la kaken stå i ovnen til den er helt avkjølt. Pavlova kan lages flere dager i forveien, bare dekk den med et kjøkkenhåndkle.

PYNTES RETT FØR SERVERING MED:

1/2 liter vaniljekrem
3 dl pisket kremfløte tilsatt 1 ts sukker
Jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, 
hermetisk godt avrent frukt - ja simpelt hen det du liker best av frukt og bær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar