fredag 28. januar 2011

Grønnsakgrateng


Grønnsakgrateng eller vi kaller den  også "det du har i kjøleskapet grateng" for alle grønnsaker du har i kjøleskapet kan brukes og den er like god varm som kald. Vi bruker gratengen som tilbehør til koteletter, stekt fisk, kylling, til koldtbord/tapasbord eller når den er kald, til lunsj sammen med brød. Gratengen er også god som et eget måltig.

DU RENGER:
 
4 egg
200 gr. cottage cheese
revet ost
div. urter eller krydder
salt  pepper
2 ts. provence krydder
grønnsaker av det du har i kjøleskapet ca. 1 liter tilsammen

Til denne gratengen her, brukte jeg 1 stor gulrot, 1 purre, et par stilkselleri, noen litt dovne asparges. en bit blomkål, og litt frisk timian.


Kutt opp grønnsakene slik som du kutter opp grønnsaker til suppe, så skal de forvelles i 3-4 min. og avkjøles litt.  Skill eggene og pisk eggehvitene helt stive.
Eggeplommene piskes lett sammen med cottage cheese og krydder.
Bland grønnsaker og egg/cotage cheese godt sammen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Ha det hele i en ildfast form og strø over revet ost.
Stekes ved ca. 200 gr. til den er fint gyllen på toppen.


Putter du litt rester av kjøtt, pølser eller skinke i grategen sammen med grønnsakene, har du faktisk hele  middagen i en form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar