mandag 24. januar 2011

Mandarinfromasj


Mange synes fromasj høres og ser vanskelig ut, men det er faktisk ganske enkelt. Når du har laget fromasj en gang, kan du fremgangsmåten og det er mye letere neste gang. Fromasj kan lages med mange forskjellige smaker, men grunnoppskriften er for så vidt den samme. Jeg har brukt saft og skall av mandariner i denne fromasjen, det gir en frisk og god smak men bare appelsiner kan godt brukes, da er det nok med to - tre appelsiner til denne porsjonen hvis det er store og saftfulle appelsiner.


Finn frem alle ingrediensene før du setter i gang

DU TRENGER TIL 4-6 PORSJONER:

4 mandariner
1 appelsin
5 plater gelatin
2 egg
4 ss. sukker (her kan du bruke 2 ss. fruktose i stedet)
4 dl. kremfløte


Begynn med å raspe skall (bare det gule) av to mandariner, og press saften av alle fire mandarinene og appelsinen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge og bløtes i ca. 10 min.
Pisk egg og sukker eller fruktose til eggedosis,
pisk kremfløten helt stiv.


Bland raspet mandarinskall i kremen og bland forsiktig krem og eggedosis.
Varm opp mandarin og appelsinsaften i en kaserolle, klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme fruktsaften, det skal ikke koke. Rør godt til alt er oppløst, la det kjølne litt og rør det foriktig inn i krem/eggeblandingen. Pass på at gelatinen er skikkelig smeltet. Rør i fromasjen slik at alt blander seg. Tøm fromasjen i porsjonsglass eller en skål og sett den kaldt slik at den stivner.



                                                                                                   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar