fredag 8. februar 2019

Rester av avocado


Ofte skal jeg bruke bare halvparten av en avocado, den andre halvparten blir ofte stygg hvis den blir liggende i kjøleskapet, og det gjelder å få brukt opp den halve avocadoen før den blir ødelagt. Det du må passe på er at du lar stenen ligge i den halvparten som blir til overs, og aller best er det hvis du har litt sitron til å presse over. Om avocadoen begynner å bli litt brun kan du trygt bruke den til guacomole eller gjør som jeg har gjort i dag, brukt en skarp kniv og skrapt bort det som var brunt på overflaten, hakket den grovt på et skjærebrett, tilsatt litt presset sitron, salt og pepper, blandet litt og så legge avocado hakket over på en rugbrødskive. Så kan du legge på tomatskiver og litt fetaost og du har et nydelig smørbrød. Skiver av kokt egg eller en lakseskive smaker også godt sammen med avocado.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar