mandag 18. februar 2019

Granateple


Granateple er en frukt som er høyt verdsatt i landene rundt Middelhavet, mye på grunn av sitt høye innhold av næringsstoffer og sine kraftige medisinske egenskaper, granateplet har også vært en viktig nytteplante helt siden oldtiden og ble sett på som en "hellig" frukt da det sies at den har like mange frø som antall lover i Moseloven, altså 613. I dag foregår en spennende forskning på granateplet sin virkning og bekjempelse av alzheimer.


Granateple har noen av naturens beste antioksidanter, har anti flammatoriske egenskaper og inneholder Folat, vitamin -K, vitamin C, kalium og kostfiber for å nevne noe.
Det er kun frøene som spises av granateplet som selv om det heter granateple, ikke er i slekt med eple. Saften inneholder et kraftig fargestoff som kalles grenadin og brukes som smaks-og fargetilsetning særlig i drikkevarer.
 Granateple kan spises naturell, smaker godt i både salater og dessertsalater, dessuten setter granateple en fin sødme på gryteretter og sauser.
Granateplet en en holdbar frukt og behøver ikke oppbevares i kjøleskap.
I tillegg sies det at granateple kan senke blodtrykk og redusere risikoen for hjertesykdom, forbedre hukommelsen, være bra for leddsmerter og leddgikt, og øke ytelser under trening. Dette er en liten del av alt det granateple skal hjelpe mot og være bra for, så det er ingen grunn til ikke å plukke med seg noen granatepler når du handler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar