fredag 15. februar 2019

Horn med rug


Dette er horn med mass grovt mel, de er gode på smak og har litt å tygge på da de også inneholder solsikkefrø. Disse hornene egner seg godt som nistemat, er nydelig på frokostbordet, smaker fantastisk til en suppe og er like god uansett når de nytes. Deigen var lett å kjevle ut og det ble 32 horn av denne porsjonen.


DU TRENGER:

2 dl lunken kulturmelk
Ca 5 dl vann
50 gr gjær
2 ts honning eller litt sukker
1 ts salt
200 gr fin rug
200gr grov sammalt hvete
50 gr havregryn
70 - 100 gr solsikkefrø
Ca. 400 gr hvetemel
2 store ss smør 
Egg til pensling
Sesamfrø til å strø over


Rør ut gjæren i lunkent vann i bakebollen. sammen med honning. Tilsett det grove melet, havregryn, solsikkekjerner og salt. Start kjøkkenmaskinen og la den gå med sakte fart mens du tilsetter kulturmelk og hvetemel. Arbeid godt sammen og tilsett mere mel eller vann til du har en passelig deig, den skal ikke være så fast. Tilsett smøret i biter og la maskinen gå på middels hastighet til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen ca. 5-8 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving til ca. dobbelt størrelse, det tar ca. 40 minutter. Hell deigen ned på godt melet bakebord og del deigen i fire like store emner. Kna hvert emne lett sammen til en ball og kjevle ut til en leiv ca 1/2 - 1 cm tykk. Del leiven i 8 snipper og rull hver snipp fra ytterkanten og innover slik at det blir et horn. Settes på bakepapirkledd stekebrett til ettterheving ca. 30- 40 minutter. Pensle med egg og strø med sesamfrø.
Stekes ved 220 grader i ca. 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist. Fantastisk fine å fryse. Tines i stekeovn ved 150 grader.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar