mandag 4. februar 2019

Løksuppe med gratinert ostesmørbrød


Løksuppe er et sunt og magert måltid, løk er rik på antioksidanter og kostfiber, skal motvirke hjerte/kar sykdommer, hjelper til å redusere kolestrol i blodet og den skal også redusere risikoen for blodpropp og motvirke kreft, astma. og type 2-diabetes. I tillegg er løk en forholdsvis rimelig råvare og inneholder få kalorier, så her er det bare å frotse. Vanligvis legger jeg osteskivene oppå suppeskålen og gratinerer det hele under grillen i stekeovnen, men denne gangen serverte jeg osteskivene ved siden av. Vil du gjøre suppen glutenfri, sløyfer du hvetemelet og rører ut litt maizenna i vann og tilsetter det i suppen.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 100 gr bacon i små biter
1ss smør
4-5 store løk i tynne skiver
2 fedd finhakket hvitløk
Klype sukker
1 ss hvetemel
Ca. 2 dl hvitvin eller eplejuice
Ca. 1 l kyllingkraft  (evnt. terning/vann)
2 ts tørket timian eller ca. 1 ss frisk timian
1 laurbærblad
2 ts soyasaus
Salt - pepper


GRATINERTE OSTESMØRBRØD:

Skiver av loff eller baguett
Smøreost med krydder (kan sløyfes)
8 - 10 soltørkede tomater i strimler
Rikelig med raspet ost


Begynn med å steke små baconbiter enten på en stor stekepanne eller en gryte til de begynner å få farge, tilsett løken, smør og strø over sukker. Stek til løken begynner å bli brun, så tilsetter du hvitløken som får surre med et par minutter. Hell på hvitvin/eplejuice og la den koke inn før du strør på mel og timian, rør rundt til alt er godt blandet. Hell løken over i en gryte hvis du har brukt stekepannen, og hell på kraft. Tilsett laurbærblad og soyasaus, Smak til med salt og pepper. Kok opp og la suppen småkoke i 20 - 25 minutter. Og mens suppen koker ferdig, lager du ostesmørbrødene. Skjær tynne skiver og smør på et lag med smøreost, legg på strimler av soltørkede tomater og topp med rikelig raspet ost. Stek sskivene i stekeovnen ved 230 grader til osten bobler og begynner å bli brun. Suppe og ostesmørbrød serveres rykende varme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar