mandag 11. februar 2019

Laks med krydderost og grønnsaker bakt i ovn


Ovnsbakt laks med ovnsbakte grønsaker er en god og næringsrik middag, her får du et fiskemåltid og fem-om-dagen i samme slengen, i tillegg er dette en veldig rask og lettlaget middag. Av grønnsaker kan du bruke det du har, alle grønnsaker og poteter kan bakes på denne måten og gønnsakene får en fantastisk sødme, det er nesten som man kan spise bare grønnsakene uten noe til. Jeg har brukt smøreost med urter og hvitløk fra Philadelphia, men har du en annen favoritt blant smøreoster kan du bruke den.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Ca. 2 store ss med krydderost
Olje til formen

BAKTE GRØNNSAKER:

1/2 liten søtpotet ibåter
1/2 rødløk i båter
2 fargerike gulrøtter i tykke skiver
1/2 fenikkel i båter
Liten persillerot i strimler
Tykk skive sellerirot i strimler
1 liten gulbete i båter
Salt - pepper
1 ts timian
God olivenolje til å ringle over


Skrell og del opp alle grønnsakene og legg  alle grønnsakene i et ildfast fat, untatt søtpoteter hvis du bruker det, de legger du i etter 8 - 10 minutter da de trenger kortere steketid. Dryss over salt, pepper, timian og ringle over litt god olje. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 30 minutter. Skyll/tørk av laksefiletene og skjær et langt snitt på langs av laksestykkene, pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dryss på salt og pepper, ringle litt olje i en liten ildfast form og legg på laksefiletene. Legg krydderost i det snittet du har laget på laksefiletene, og sett laksen i stekeovnen når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden på grønnsakene. Du kan også legge laksefiletene over grønnsakene og bake laksen på den måten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar