torsdag 3. mars 2016

Kyllinggryte med hvitvin og bønner


Bønner er en proteinrik og næringsrik matvare som vi spiser alt for lite av. I denne kyllingryten er det to sorter bønner, hvite bønner og aspargesbønner, begge er med på å gjøre retten smakfull og mettende. Retten inneholder også hvitvin, den kan erstattes med eplejuice. Når du først lager en så god kyllinggryte er det lurt å lage dobbelt porsjon så kan du fryse ned halvparten, men da sløyfer du bønnene i den delen du fryser ned og tilsette de når kyllinggryten tines og varmes opp igjen.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 kylling i biter eller tilsvarende med kyllingfilet
1 grovhakket løk
2 finhakket fedd hvitløk
2 ss tomatpure
Olivenolje
1 -2 ts tørket oregano
1 boks hermetiske hakkede tomater (400 gr)
1 terning kyllingbuljong
Ca. 2 dl hvitvin
Ca 2 dl vann
Salt - pepper
Ca. 300 - 400 gr sopp i skiver
Smør/olje til steking av soppen
1 boks hvite store bønner 
Ca. 200 gr frosne aspargesbønner eller brekkbønner  
Godt med finhakket timian


Rens og stek soppen til den begynner å få farge i litt smør eller olje og sett den til sides.  Rens kyllingen og del den i store biter. Ha god olje i den gryten som du skal lage retten i og fres løk og hvitløk i oljen til løken er blank. Legg i kyllingbitene , strø på litt salt og pepper og la de steke sammen med løken på forholdsvis sterk varme slik at de begynner å bli brun på alle sider. Tilsett tomatpureen slik at den får steke med de siste par minuttene. Tilsett oregano, vann, hermetiske tomater, vin og kyllingbuljongterning.
La gryten småkoke i ca. 25 minutter før du tilsetter den stekte soppen, hvite bønner som du først skyller godt under kaldt vann og de frosne aspargesbønnene. Rør forsiktig rundt i gryten og kok i 3-4 minutter til, før du serverer en rykende varm og velduftende kyllinggryte med et godt dryss finhakket timian og godt brød som tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar