torsdag 10. mars 2016

Limekylling med agurkrisotto


En enkel, men veldig smakfull rett og en veldig god risotto, retten passer godt som hverdagsmat, men kan godt brukes som gjestemat.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2-3 kyllingfileter
1 1/2 ts soyasaus
1 fedd finhakket hvitløk
Salt - pepper
Smør/olje til steking
1 ss kalv eller kyllingfond
1-2 dl vann
Skall av 1 lime
Saft av 1/2 lime
2 ts honning (ikke lynghonning)
1/4 - 1/2 ts sambal olek
2 dl lett creme fraiche
1 ts maizenna

RISOTTO:

1/2 finhakket løk
Liten klatt smør
2 dl arborioris
Ca. 3 + 1 1/2 dl grønnsaksbuljong
Salt - pepper
1 ts timian
Hakket agurk


Begynn med å lage risottoen ved at du surrer den hakkede løken i litt smør til løken er myk og blank. Tilsett risen og 3 dl grønnsaksbuljong (Grønnsaksbuljongen lager du ved å bruke grønnsaksbuljongterning utrørt i varmt vann). Kok opp og la risen småkoke uten lokk på kasserollen, rør rundt innimellom. Hell på litt mere buljong og timian, småkok videre til buljongen er kokt inn. Smak til med salt og pepper. Risottoen skal være kremaktig, men ha litt tyggemotstand, trenger den litt mere koking så tilsett litt mere buljong og kok litt til.
Del kyllingfiletene i strimler/biter og bland med soya og finhakket hvitløk, strø på litt salt og pepper og stek bitene raskt i smør/olje. Legg kyllingen i en gryte, og hell på vann og fond. Kok opp og la kyllingen småkoke i ca. 10 - 12 minutter. Tilsett finrevet limeskall og limesaft, sambal olek (smak deg frem, den er sterk) og honning. Rør ut maizenna i litt vann og tilsett det sammen med creme fraiche. Kok opp og la retten trekke over svak varme i ca. 5 minutter.  Kyllinggryten serveres med risottoen og finhakket agurk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar