tirsdag 15. mars 2016

Italiensk bondesuppe med pecorino


Suppen i dag er inspirert av det italienske kjøkken. Det er en mettende, varm, men alikevel en lett suppe med fin sødme av sitron og med en god vellagret ost på toppen. Jeg var så heldig å få med meg et stykke pecorinoost fra Italia, pecorino er laget på sauemelk og har en kraftig, men nydelig smak. Har du ikke pecorino kan du bruke parmesan som også er en god italiensk ost laget på kumelk.

DU TRENGER TIL 3 PERSONER:

1 mellomstor løk i biter
Ca. 100 - 150 gr bacon i små terninger 
Liten klatt smør
2 fedd finhakket hvitløk
1 liten fennikel i biter
2-3 stilker selleri i tynne ringer
4-5 små poteter i terninger
1-2 persillerøtter i biter
Ca. 7 dl kraft (helst kyllingkraft)
3-4 dl vann
1/2 pakke grønnkål
Skall og saft av 1/2 sitron (Helst økologisk sitron)
1 ts timian
Pepper  - (salt)
1 boks kidneybønner (290 gr)
2-3 pølser med kraftig smak, gjerne godt krydret
Raspet ost, pecorino eller parmesan


Begynn med å surre bacon i litt smør. Tilsett løk og hvitløk når baconet begynner å bli brunt. La dette surre til løken begynner å ta farge, da tilsetter du grønnsaker untatt grønnkålen og lar det surre i 3-4 minutter før du tilsetter potetbitene, timian og sitronrasp. Hell over kraft, kok opp og la suppen koke i ca. 15 - 20 minutter.  Nå tilsetter du grønkålen og lar suppen småkoke videre, grønnkålen trenger bare noen få minutter før den er ferdig. Tilsett pølser i små biter og bønnene helt til slutt, husk å skylle bønnene godt under rennende vann før du har de i suppen. Smak til med presset sitron, pepper og salt hvis det trengs. Suppen serveres rykende varm med godt brød og raspet ost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar