lørdag 26. mars 2016

Lune kjøttboller med avocado og kikertsalat


Kikerter inneholder mange viktige næringsstoffer som folat, jern, magnesium, kalium og kalsium for å nevne noen og 2-3 spiseskjeer med kikerter tilsvarer en av fem frukt /grønt, så da er det veldig bra at kikerter også smaker utrolig godt i salater, supper og mange andre matretter. I dag har jeg brukt kikerter i salat sammen med kjøttboller og avocado.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 liten pakke salatblanding
1 liten boks kikerter
1 avocado i skiver
1 - 2 tomater i biter
Litt agurk i biter
8 - 10 små kjøttboller
Raspet parmesan eller piccorino
Olje/eddik dressing eller litt yoghurt 


Bruk kjøttboller som du har i fryseren, kjøttboller som du lager etter din egen oppskrift, eller du finner en oppskrift på supre kjøttboller her

Legg rikelig med salat på tallerkenen, ringle over litt dressing eller bare noen dråper god olivenolje. Varm kjøttbollene i litt smør på stekepannen og legg de over på tallerkenen. Skyll kikertene godt over kaldt vann og la de renne godt av seg. Legg kikerter, tomatbiter, agurkbiter og avocadoskiver på tallerkenen sammen med kjøttbollene og godt brød ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar