onsdag 16. mars 2016

Marinerte laksespyd, mangosalat og rømmesaus med chili


Dette er en god og spennende lakserett med en nydelig mangosalat og en deilig dressing godt krydret med chili. Mango sammen med laks er en helt fantastisk kombinasjon, så har du ikke prøvd det før er det fare for at det blir en favoritt.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 300 gr laksefilet i biter på ca. 3x3 cm.
1/2 ss hvitløkssalt
1/2 ts chilipulver
1/2 ss spisskummen
Klype sukker
1/2 ts salt
MARINADE:
Skall av 1 lim og saft av 1/2 lime
1 barneskje honning
1 ss olivenolje

MANGOSALAT:
1 mango i terninger
1 avocado iterninger
Saft av 1/2 lime
1/2 liten finhakket rødløk
Fersk finhakket koriander (kan sløyfes)

DRESSING:
1 1/2 dl letrømme eller lett creme fraiche
1 ss gresk yoghurt (kan sløyfes)
Noen dråper presset sitron
1 ts teryakisaus
Chilepulver (smak deg frem)


Begynn med å legge grillspydene i vann hvis du bruker trepinner, jeg fyller en stor brusflaske med vann, putter trespydene nedi og skrur på toppen, da blir alle spydene dekket med vann. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og legg i laksebitene. Vend rundt av og til og la laksebitene ligge i marinaden ca. 10 - 15 minutter. Bland sammen alt krydderet. Tre laksebitene på grillspydene, legg de på en bakepapirkledd stekeplate og dryss krydder over alle sidene på laksespydene. Sett stekeplaten med laksespyd inn i stekeovnen på 225 grader og la de stå i ca. 15 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene til mangosalaten og smak til dressingen. Laksespydene serveres med ris, tortillalefser eller det du liker best.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar