fredag 26. februar 2016

Skrei med spinatsaus og soyasmør


Skrei eller torsk bakt i ovn er superenkelt og du får en saftig og smakfull fisk med akkurat passelig konsistens. Jeg serverte fisken i dag med en nydelig spinatsaus, soyasmør og kokte poteter.
Dette er et av årets høydepunkter når det gjelder fiskemåltid, så det er bare å nyyyyyyte.


DU TRENGER TIL 4  PERSONER:

700 - 800 gr fiskefilet
Salt - pepper
Raspet sitron
Olje

SPINATSAUS:
2  finhakket sjalottløk 
1 liten pose frossen spinat
1 boks creme fraiche (jeg brukte den magre 10 %)
Salt - pepper
Sitronsaft
Litt chilikrydder

SOYASMØR:
1 finhakket sjalottløk 
Ca. 100 gr smør 
Ca. 3-4 ss soyasaus
1-2 ts balsamicoeddik 


Skrubb og vask potetene og kok de med skallet på i lettsaltet vann. Ha de finhakkede sjalottløkene til spinatsausen i en gryte med litt smør/olje og la det surre til løken er myk og blank. Tilsett den frossne spinaten og la den tine over svak varme. Når spinaten er helt tint og gjennomvarm, rører du inn creme fraiche og smaker til med krydder og presset sitron. Tørk av fisken med et kjøkkenpapir og del i passe store biter. Ha litt olje i et ildfast fat og legg i fiskebitene, - dryss på salt, litt pepper og riv over litt sitronskall. Sett fatet med fisken inn i stekeovnen ved ca. 200 grader og bak fisken i ca. 10 - 12  minutter alt etter hvor tykke fiskestykker du har.


 Ha smøret til soyasmøret i en liten kjele til det smelter og la det bli så varmt at det begynner å bli nøttebrunt, bruk en skje og ta av det hvite skummet som danner seg på toppen. Tilsett den finhakkede sjalottløken, soyasaus og litt balsamico mens du smaker  til slik at smøret får en god og balansert smak. Kos deg med et fantastisk måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar