onsdag 3. februar 2016

Ovnsbakt laks med fennikel og potet form



Fennikel og laks er veldig godt sammen, og når begge deler er bakt i ovn blir det en saftig og velsmakende rett. Du kan velge om du vil bake laksen for seg selv, eller om du vil bake den sammen med grønnsakene.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Raspet skall av 1/2 sitron
Olje

1 stor eller 2 små fennikel i biter
2-3 poteter i tykke skiver
1 rødløk i tynne båter
1 persillerot (kan sløyfes) i skiver
Salt- pepper
1 ts tørket timian

DRESSING:
 
3-4 ss gresk yoghurt
Raspet sitronskall eller limeskall


Skrell og del potetene og persillerot i tykke skiver, del fennikel i biter og løk i tynne bårer. Ha litt god olje i en ildfast form og legg i poteter og grønnsaker, dryss over salt, pepper og timian, vend rundt på grønnsakene slik at du får jevnt fordelt olje og krydder. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Legg laksefiletene i en liten ildfast form, ringle over litt god olivenolje, rasp over sitronskall og dryss på salt og pepper. Sett laksen inn i stekeovnen sammen med grønnsakene når det er ca. 10 - 12 minutter igjen av steketiden på grønnsakene. Du kan også gjøre det på den måten at du legger laksefiletene med litt olje, salt, pepper og sitronskall over grønnsakene de siste 10 - 12 minuttene.


1 kommentar: