torsdag 11. februar 2016

Mandelkake med bringebærkrem og sjokolade


En nydelig mandelbunn, litt seig, nesten som kransekake, med en frisk bringebærkrem toppet med sjokolade - så er det bare å nyte, dette er en drømmekake. Mandelbunnen kan du bake dagen i forveien og oppbevare den i formen pakket i plast. Kaken med bringebærkremen på, må ha ca. fire timer i kjøleskapet slik at den blir helt fast før du legger på sjokoladen. Denne kaken er også glutenfri.


TIL MANDELBUNNEN TRENGER DU:

250 gr malte mandler
4 eggehviter
200 gr sukker
1 strøken ts bakepulver

Mal mandlene på mandelkvern, de skal ikke skoldes. Pisk eggehviter og sukker til en stiv, seig masse ved å tilsette sukkeret litt etter litt under piskingen, og når du tror du har pisket ferdig, pisker du litt til. Massen skal være seig og blank. Bare husk på at du har gullende ren piskebolle og visp, vask de gjerne en ekstra gang før du begynner. Så må du passe på at det ikke er en eneste liten prikk med eggeplomme i hvitene.
Bland bakepulver i de malte mandlene og vend de inn i eggehvitene med en slikkepott, ikke rør, bare vend de forsiktig inn. Dekk bunnen på en rund form ca. 23 cm i diameter med bakepapir og stek på nederste  rille i stekeovnen på 170 grader i 35 - 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.


BRINGEBÆRKREM:

300 gr frosne eller ferske bringebær
80 gr melis
Frø fra en vaniljestang
5 plater gelatin
5 dl kremfløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du varmer opp bringebær, frø fra vaniljestang og melis i en kasserolle, varm opp til kokepunktet, og rør rundt til du får en mos. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme bringebærmosen og rør til du er sikker på at gelatinen er helt meltet. Hell bringebærene over i en skål eller bolle og sett den til avkjøling til de blir nesten avkjølt. Pisk kremfløten til krem, og pass på at den ikke blir alt for stiv, den skal være litt myk. Vend en tredjedel av kremen inn i bringebærene, så vender du inn resten av kremen, bruk en slikkepott og vend forsiktig. Hell kremen over mandelbunnen, glatt over med slikkepotten og sett kaken i kjøleskapet i minst fire timer. Ta av ringen på kakeformen og sett kaken på en bakerist eller et bakepapir med bunnen av formen på før du heller på sjokoladekremen og legger på pynt.

SJOKOLADEKREM:

180 gr mørk sjokolade
2 ss smør

Smelt to tredjedeler av sjokoladen over vannbad, rør forsiktig rundt slik at du er sikker på at sjokoladen er smeltet helt, ta sjokoladen bort fra varmen og rør inn resten av sjokoladen sammen med smøret. Rør forsiktig hele tiden, bruk en myk slikkepott slik at du får en glatt og blank sjokoladekrem. Rør rundt til sjokoladen er lunken før du heller den på kaken. Er sjokoladekremen for varm vil bringebærmosen smelte.
2 kommentarer:

  1. Den ser veldig god ut. Lurer på om dette må bli morsdagskaka. Tusen takk;)

    SvarSlett
  2. Veldig god, mandelbunnen er alltid vellykket, litt seig, nesten som kransekake og en himmelsk god bringebærkrem

    SvarSlett