lørdag 25. april 2015

Vaniljeis med bjørnebærEn utrolig kremaktig og god iskrem selv uten ismaskin. Litt arbeid er det med at du må passe på og røre med jevne mellomrom, men har du litt annet arbeid på kjøkkenet kan du ta rørejobben innimellom. Kanskje du skal bake noen gode kjeks som du kan servere sammen med iskremen.
  DU TRENGER:

3 1/2 dl melk
4 dl kremfløte
2 vaniljestenger
100 - 150 gr sukker
6 eggeplommer
2 dl vaniljeyoghurt
Ca. 2-3 dl bjørnebær

Ha melk og kremfløte i en kasserolle, skrap ut frøene på vaniljestengene og ha frø og resten av vaniljestengene i melkeblandingen. Sett kasserollen på kokeplaten og kok sakte opp og la det stå og trekke i ca. 20 minuter. Ta kasserollen av platen og la melkeblandingen kjølne litt. Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis og pisk enda en stund slik at det blir helt tykt og kremaktig. Bland melkeblandingen i eggedosisen, først litt og så litt til, til du har fått blandet hele melkeblandingen inn i eggedosisen. Hell blandingen tilbake i kasserollen og sett den på platen igjen på svak varme. Varm sakte opp til ca. 80 grader, det skal tykne, ikke koke, koker det, blir det eggerøre og ikke iskrem. Når massen har tyknet, siler du blandingen over i en bolle. Skulle du alikevel være så uheldig at blandingen blir for varm og du ser at det begynner å "korne seg, så sil blandingen med en gang.
Nå blander du inn yoghurten og heller det hele i ismaskinen. Har du ikke ismaskin, setter du blandingen i fryseren, men ta den ut av fryseren hver 1/2 time  og rør/pisk godt før du setter isblandingen i frysen igjen. Gjenta dette til iskremen er nesten stiv, da fyller du iskremen i de formene den skal oppbevares /fryses i samtidig som du blander inn bjørnebær .Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar