mandag 27. april 2015

Cookies med blåbær og kanel



En perfekt miks med kanel, havregryn og blåbær. Herlige cookies, perfekt til påsketuren eller til kaffekoppen på terrassen.


DU TRENGER:
120 gr mykt smør
160 gr brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeessens (eller vaniljesukker)
100 gr havregryn (lettkokte)
120 gr hvetemel
2 ts kanel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
150 gr frosne blåbær


Rør smør og sukker til det blir en skummende krem. Tilsett vaniljeessens og egget mens du rører. Bland sammen alt det tørre og elt det inn litt etter litt. Vend inn de frosne blåbærene helt til slutt slik at ikke hele røren blir blå av bærene.
Sett røren med en skje i topper på en bakepapirkledd stekeplate.  La det være god plass mellom kakene, de siger litt utover.
Stek kakene ved 175 grader i 8 - 10 minutter. La kakene avkjøles på platen og legg de over på rist når de er nesten avkjølt. Oppbevares i tett boks eller glass og kan fryses. Legg gjerne papir mellom lagene hvis du skal fryse cookiesene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar