onsdag 8. april 2015

Mitt beste knekkebrød


Dette knekkebrødet er vanedannende - bare må ha, det må alltid være slike knekkebrød i knekkebrødboksen her hos oss. Da er det godt at dette knekkebrødet er veldig raskt å bake, og lett å få tynt utover på stekeplaten.


DU TRENGER TIL 3 STEKEBRETT:

4 dl grov rug
4 dl havregryn
1 ts salt
1 dl malte linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
Ca. 7 dl kaldt vann.


Bland sammen alle ingrediensene. Legg bakepapir på tre stekebrett og bre røren utover. Bruk en god stor slikkepott som du dypper i vann, så går det veldig lett å bre tynt utover, jo tynnere jo bedre synes jeg.


Sett stekeovnen på 160 grader på varmluft og sett alle tre brettene inn samtidig. Stek i 10 minutter, ta ut ett og ett brett og del opp i ruter med en skarp kniv eller et pizzahjul. Sett platene inn i ovnen igjen og demp varmen til 140 grader. Stek i ca 50 minutter, men etter halv tid snur du brettene og bytter om på plasen i ovnen. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller glass.
Er du plaget av at bakepapiret sitter fast i knekkebrødene, kan du bruke en pensel og pensle aldri så lite olje på papiret. Ikke bruk for mye, da blir det vanskelig å få røren tynt og jevnt utover.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar