onsdag 15. april 2015

Lasagna Italiana Lag en stor porsjon når du først er i gang, for det er ikke til å komme forbi at det er "litt" arbeidskrevende å lage lasagne. Lasagne kan lages i en stor form og deles opp når den er avkjølt, eller den kan lages i flere små former og kan fryses etter den er ferdigstekt og avkjølt, eller den kan også fryses før den er stekt. Jeg har gjort litt begge deler i dag, en stor form og to små med herlig duftende smakfull lasagne. Denne lasagnen inneholder mye grønnsaker og parmesan og er ekstra smakfull. Lag kjøttsausen først, den kan godt stå og tykne en stund.

TIL EN STOR PORSJON KJØTTSAUS:

600 - 700 gr karbonadedeig
2 store grovhakket  løk 
4 fedd finhakket hvitløk
3 store grovraspet gulrøtter
3 stilker selleri i tynne ringer
2 skiver knollselleri i strimler/små biter
1 stor ss tomatpure
Ca. 2 dl rød eller hvit vin 
2 bokser a`400 gr hakkede hermetiske tomater
1 ss oregano
1/2- 1  ts chilipulver (smak til)
1/2 - 1 ts spisskummen (smak til)
Salt - pepper
1 klype sukker
God olivenoje


Begynn med å hakke og kutte opp alle grønnsakene, så går stekingen så mye raskere. Stek først karbonadedeigen i litt god olje på samme måte som når du tager taco eller pizza. Ha den ferdigstekte karbonadedeigen i en kasserolle etter hvert som du steker. Så er det løk og hvitløk som surres til løken blir blank og myk før den legges i gryten sammen med karbonadedeigen. Gjør det samme med raspede gulrøtter og selleri, men nå tilsetter du også tomatpure slik at den får surre med på stekepannen et par minutter. Når alt er i gryten, tilsetter du de to boksene med hermetiske tomater, krydder og vin. Kok opp og la kjøttsausen småkoke/syde over svak varme i ca 20 minutter. Underveis smaker du til med salt, pepper og krydder og avrund med en klype sukker. BACHAMELSAUS (HVIT SAUS)

50 gr smør
50 gr hvetemel
Ca. 5 dl varm melk
Revet muskatt
Salt - pepper
100 gr revet parmesan
100 gr revet hvit ost
+ revet ost til topping

10 - 12 lasagneplater

Har du ikke laget hvit saus før, finner du en god fremgangsmåte her
Smelt smøret og strø over melet. Rør godt slik at du unngår melklumper. Spe med melk, litt etter litt og rør godt mellom hver gang, kok opp og smak til med salt, pepper og revet muskat. La sausen koke over svak varme 5-6 minutter og tilsett osten. Så legger du lagvis, begynn med kjøttsaus, så et lag med hvit saus, så lasagneplater osv. Slutt med et lag hvit saus og dryss over ost. Stekes ved 180 grader i 25 - 30 minutterIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar