fredag 17. april 2015

Kylling surret i seranoskinke med snøfriskdressing


Når du surrer kyllingfilet i seranoskinke eller en annen spekeskinke blir kyllingen saftig og får en fin smak av skinken den er surret i. Pass på steketiden, blir kyllingen stekt for lenge blir den fort tørr.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 kyllingfileter
6 store skiver seranoskinke eller en annen god spekeskinke
Ca. 1/2 ts timian
Pepper
Smør/olje til steking

Strø litt pepper og timian på kyllingfiletene, du trenger ikke salt, da skinken kyllingen er surret i avgir salt. Stek kyllingfiletene i smør/olje på stekepannen til de er pent brune på begge sider, men ikke gjennomstekt. Legg filetene over på et skjærebrett og legg tre skiver spekeskinke på hver filet, brett skinken under filetene og legg de med skjøten ned i en ildfast form. Legg på et par smørklatter og sett formen i stekeovnen på ca 200 grader. Stek kyllingfiletene i 12 - 15 minutter etter hvor store filetene er. La kyllingfiletene hvile i minst 5 minutter før du skjærer filetene i skiver. Serveres med en god salat og snøfriskdressing.


                                                            SNØFRISKDRESSING

2 toppede ss snøfriskost
2 ss gresk yoghurt
Litt presset sitron eller lime
1/2 finhakket eple (kan også raspes grovt)

Bland alle ingrediensene til dressingen sammen i en skål og oppbevares kaldt til den skal brukes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar