onsdag 3. oktober 2012

Tagliatelle i kremet saus med skinke og erter


Med en halv boks skinke, noen skiver bacon og litt erter, ja og så spagetti eller tagliatelle selvfølgelig, kan du trylle frem et deilig måltid. Jeg må innrømme at pasta ikke er livretten min akkurat, men dette her var virkelig godt.

Til 2 porsjoner trenger du:               

1/2 boks skinke eller
en påleggsskalk
3 skiver bacon
1 dl frosne erter
Litt sopp hvis du har
1-2 ss raspet parmesanost
Litt peper
1 dl matfløte
Liten klatt smør
Ca. 200 gr pasta

Pastaen koker du etter anvisningen på pakken. Ta vare på ca. 1/2 dl av kokevannet.
Del bacon i biter ca. 2-3 cm som brunes raskt på stekepannen og legges på et kjøkkenpapir etter hvert som de er ferdigstekt. Tørk baconfettet av pannen og ha i en liten klatt smør. Del skinken i strimler eller biter og brun de lett i smøret, tilsett de frosne ertene og spe med matfløten.


 La det hele få koke 2- 3 minutter, tilsett så de stekte baconbitene, parmesanosten og kokevannet fra pastaen. Kok inn til det tykner før du legger i pastaen og vender rundt slik at du fordeler sausen i pastaen. Serveres umiddelbart og gjerne med litt raspet parmesanost og pepper over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar