tirsdag 2. oktober 2012

Plommechutney


Har du plommer til overs eller at det er godt tilbud på plommer i butikken, bør du lage chutney. Har du laget chutney tidligere, vet du at det er enkelt å få til, har du ikke laget chutney før bør du absolutt prøve. Chutney er veldig godt til koteletter og andre kjøttretter, det kan være med på å gjøre en tam suppe eller gryte til et fantastisk måltid, deilig til karbonader, stekt fisk - ja det smaker godt til det meste. Jeg brukte noen blå og noen gule plommer, men her kan man ta det man har.


  DU TRENGER:
                                                                 
5 - 600 gr plommer
1 stor rødløk
1 rød chili
150 gr brunt sukker
1/2 dl hvitvinseddik
4 stjerneanis
1 kanelstang
2-3 ss raspet fersk ingefær
1/4 ts chilikrydder
1 stort eple
8 - 10 tørkede aprikoser



 Del plommene i to, ta ut steinen og del plommene i biter. Eplet skrelles og deles i små biter, rødløken deles i tynne båter. Aprikoser kuttes i strimler. Ha sukker, eddik og alle krydderne i en kasserolle og kok opp, tilsett de andre ingrediensene, kok opp og la det hele småkoke over middels varme til alt er mørt, og vel så det, kok til det er en tykk marmelade. Smak underveis og tilsett mere krydder, eddik eller sukker om det trengs.


 Hell chutneyen over på rene glass, skru på lokk og sett glassene i en kasserolle med vann som småkoker i 30 minutter og avkjøles. Nå har du et godt tilbehør til diverse retter lagret på glass.
Ja det er en deilig følelse å ha produsert noe så godt.


5 kommentarer:

  1. Takk for en fin oppskrift! Jeg prøvde en variant av denne, men måtte jukse litt, siden jeg ikke hadde alle ingrediensene. Resultatet blei uansett riktig godt, og passer blant annet godt til ost.

    SvarSlett
  2. Så kjekt,ja den er god til ost også.

    SvarSlett
  3. Hvor mye ingefær? Sånn ca

    SvarSlett
  4. Lett og la øynene løpe litt for fort. Lykke til den der er faktisk veldig god

    SvarSlett