onsdag 17. oktober 2012

Salat med rødbeter, ost og valnøtter


De fleste av oss trenger litt påfyll av vitaminer og mineraler innimellom, det er ikke alltid så lett i en travel hverdag, det skal en del planlegging til for at man ikke skal måtte gripe til en eller annen lettvint poseløsning i butikken.
En salat har vært redningen min mer enn en gang, det er utrolig godt og så kan man bruke det meste av det man har i kjøleskapet. I dag har jeg laget salaten med rødbeter som ofte er en glemt, men veldig viktig grønnsak, den inneholder masse antioksidanter, en del kostfiber, jern, folat og kalium, samt en god del vitaminer. Vi skal heller ikke glemme at rødbeter inneholder lite kalorier og lite karbo. Salaten passer til lunsj, middag, som en forrett eller som kveldskos.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

1 stor eller to små rødbeter
Noen skiver god ost
Valnøtter
Blandet salat
Litt god olivenolje
Litt presset citron
To tynne skiver grovt brød
8 tynne skiver god geitost
Er du ikke redd for kalorier, så ringle over 1 ss blomsterhonning

Skrubb rødbeter godt og kok de med skallet på i vann tilsatt litt salt, ikke kok rødbetene alt for lenge, de skal være litt faste. Skyll rødbetene i kaldt vann, nå er det lett å få av skallet, men bruk engangshansker, så slipper du røde hender. Del rødbetene i tynne skiver som legges på et fat sammen med skiver av ost og salat. Drypp over litt god olje og litt presset citron og dryss over noen valnøtter.
Sett stekeovnen på 250 grader, del de grove skivene i to og legg to skiver geitost på hver, legg skivene med geitosten på et stekebrett og sett de inn i stekeovnen, la de stå til osten smelter. Skivene avkjøles litt før de legges på salaten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar