mandag 8. oktober 2012

Eplekake med marinerte epler


Det er rart dette med eplekake, det er helst om høsten det smaker best, kanskje det er de sprø friske norske eplene som gjør at vi får så lyst på eplekake. Uansett så er det godt, så hvorfor ikke la familien bli overrasket og glad over en delikat og kjempegod kake.


                  TIL EN FORM PÅ CA. 24 CM TRENGER DU:                    

130 gr mykt smør
130 gr sukker
2 egg
130 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
50 gr hakkede valnøtter
1 ss marinade
FYLL/MARINADE:
                                             2 1/2 dl eplejuice                                               
1 ss sukker
1 kanelstang
1/2 vaniljestang
2 stjerneanis
1 1/2 dl rosiner
3 - 4 faste epler


 Sett frem alle ingrediensene på kjøkkenbenken slik at de får romtemperatur.
Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål, du kan gjerne erstatte noe av eplejuicen med calvados eller tilsett en liten skvett eplelikør. Skrell eplene og del i båter, legg eplebåter og rosiner i marinaden og la dette stå fremme på kjøkkenbenken i ca. 1/2 time, vend rundt på epler og rosiner av og til.


Sett stekeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker hvitt og porøst, tilsett 1 egg av gangen og rør godt mellom hvert egg du tilsetter. Bland sammen hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren. Vend inn de grovhakkede valnøttene og 1 ss av marinaden til slutt. Sil marinaden av eplene og fordel eplebåter og rosiner over kaken. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek i ca. 30 - 35 minutter.
Tøm marinaden i en liten kasserolle og kok på svak varme til det blir sirup.
Kaken serveres helst litt "lun"med pisket krem eller iskrem smakt til med den innkokte marinaden.
Kaken kan godt fryses og varmes i stekeovnen på svak varme før den skal serveres.



1 kommentar: