torsdag 18. oktober 2012

Kylling fylt med dadler og spinat


Dette er en kylling med en spennende smak, med litt annerledes fyll enn det vi vanligvis bruker.
Og når  kyllingen er stekt i ovn, blir den saftig og velsmakende, bare pass på at den ikke står for lenge i ovnen, da blir den tørr.

      TIL TO PERSONER TRENGER DU:  
                              
2 store kyllingbryst
1liten løk
1 hvitløksfedd
4 - 5 finhakket dadler
Ca. 150 gr fersk spinat
1 ts malt spisskummen
1 stor ss blomsterhonning
Olivenolje
Salt - pepper

Sett stekeovnen på 200 grader. Skyll spinaten og finhakk dadlene. Kutt opp løken i tynne skiver og finhakk hvitløken, ha litt olje i stekepannen og la løk og hvitløk surre over middels varme til løken er myk og blank, tilsett de finhakkede dadlene og spinaten, dryss over halvparten av spisskummen, salt og pepper. Når spinaten er falt helt sammen, er det ferdig. Lag et snitt i kyllingbrystene slik at du kan åpne de som en bok, fordel fyllet på kyllingen og stek de raskt på stekepannen slik at de får en fin stekeskorpe. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, dryss over resten av spisskummen litt salt og pepper, ringle over honningen og sett formen inn i stekeovnen. La kyllingbrystene steke i ca. 15 - 18 minutter, alt etter størrelsen, bruk et steketermometer. Det skal vise 73 - 75 grader når kyllingen er ferdig stekt.
Bruk asparges, aspargesbønner, ris eller pasta som tilbehør til kyllingen, og vil du, kan du selvfølgelig lage en saus,men denne retten er så smakfull og saftig at saus egentlig er unødvendig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar