fredag 19. oktober 2012

Stekt laks i kokosmelk


En lakserett du lager mens risen koker og en riktig god laksevariant med masse smak. Hvor sterk du vil ha retten bestemmer du ved å tilsette mere eller mindre curry paste og chili så det er lurt å smake underveis.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca 300 gr laksefilet uten skinn og bein
Olje/smør til steking
1 finhakket sjalottløk
1 - 2 ts red cury paste
Ca. 2 -3 dl kokosmelk
1 ts soyasaus
1 liten chili i strimler
1/2 ts fish sauce
1 fiskebuljong terning
Liten klype sukker
1/2  fenikkel i skiver/strimler
1 limeblad

Del laksen i biter og stek den gylden i smør/olje. Legg laksen til side på et fat,
ha litt smør/olje i stekepannen og surr sjalottløk til den er blank, tilsett fenikkel og kokosmelk og red curry paste, kok opp og tilsett fiskebuljong, soyasaus, fish sauce, chili og sukker. Kok opp og tilsett lakseterningene og limebladet, la det hele få småkoke et par minutter. Blir det for tykt så spe med litt mere kokosmelk eller vann. Serveres rykende varm med ris.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar