torsdag 3. september 2020

Smuldrepai med blåbær og råkrem


 Dette er desserten som forsvant så fort at jeg ikke rakk å ta bilde før den nesten var oppspist - da behøver jeg vel ikke å fortelle at den smakte godt. Å lage en slik smuldrepai er enkelt og kan lages med alle slags bær og frukt, selve smuldredeigen kan lages med nøtter eller valnøtter i stedet for mandler, og sukkermengden kan minskes.

 

TIL CA. 5-6 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 6 - 7 dl frosne blåbær

1 ss potetmel

1 ss sukker

SMULDREDEIGEN:

3 dl hvetemel

1 dl havregryn

50 gr hakkede mandler

3/4 dl sukker

Liten klype salt

125 gr smør (romtemperert)

 

RÅKREM:

2 eggeplommer 

2 hele egg

1-2 ss sukker 

1-2 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en lys tykk eggedosis. Pisk kremfløten stiv.

Vend eggedosisen forsiktig inn i den stivpiskede kremfløten. Serveres straks.

Bruk en paiform eller en ildfast form på ca. 24 - 26 cm i diameter. Smør formen og strø med sukker.

Bland sammen alt det tørre til smuldredeigen og kna inn smøret, det skal bare knas sammen slik at det blir en smulete deig. Sett deigen kaldt en liten stund. Rør potetmel og sukker sammen med de frosne blåbærene og hell de i den smurte paiformen. Ta frem smuldredeigen og smuldre den over blåbærene. 

Sett paien midt i stekeovnen ved 225 grader og stek i ca. 25 minutter. 

Severes lunken med råkrem, iskrem eller stivpisket kremfløte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar