mandag 7. september 2020

Smørbrød med kantareller, bacon og porsjert egg


 Kantareller er noe av det beste skogen har å by på, og kalles ofte skogens gull, men nå er det slik at dette smørbrødet også smaker nydelig med en annen type sopp som portebellosopp, steinsopp, piggsopp eller en blanding av flere typer sopp. 

 

DU TRENGER TIL 3 PERSONER:

2 skiver landbrød eller surdeigsbrød

2 porsjerte egg

Ca. 6 skiver bacon eller bacon i terninger

Så mye kantareller som du vil (mellom 1/2 -1 liter)

2 finhakket sjalottløk

Smør til steking

Salt - pepper

 

Stek bacon pent gyllent i smør og legg det tilsides. Ha soppen i en varm tørr stekepanne og stek 2-3 minutter mens du rører forsiktig slik at sppen mister noe av fuktigheten. Tilsett en god klatt smør og stek soppen gylden. En liten stund før soppen er ferdig, tilsetter du den hakkede sjalottløken. Stek til løken er blank og myk, strø på litt salt og pepper og hold dette varmt mens du porsjerer eggene.

Bruk en litt stor kasserolle og fyll den ca. halveis opp med vann, tilsett 2-3 ss eddik og ca. 1 ts salt. Kok opp vannet og reduser varmen slik at vannet holder seg rett under kokepunktet. Knekk eggene i en kopp ett egg i hver kopp, rør rundt i vannet med en visp slik at du får en virvel og senk koppen med egg ned i virvelen i vannet og slipp egget ut avkoppen, nå ser du at  hviten samler seg rundt plommen i egget. Gjør det samme med neste egg. Eggene skal koke 3 minutter og taes opp med en sleiv eller øse og legges på et kjøkkenpapir slik at vannet får renne av. Legg skivene på hver sin tallerken og legg på godt med sopp og topp med stekt bacon og det porsjerte egget. Noen småtomater som får surre litt på stekepannen helt til sutt smaker fantastisk til dette smørbrødet. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar