søndag 20. september 2020

Eplekake med rømmetopping

 


En god eplekake med norske epler og rømmetopping, bedre blir det ikke. Denne eplekaken har også fått navnet Møre og Romsdals beste eplekake - ikke vet jeg, for jeg har ikke smakt alle, men denne kaken kan jeg anbefale og ikke bare til en kopp kaffe, men også hærlig som dessert med en iskald kremklatt. Kaken er stekt i rund form på ca. 23-24 cm. i diameter


DU TRENGER:

100 gr smør

1 1/2 dl sukker

1 egg

2 1/2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

3-4 epler

Sukker og kanel til å strø over

TOPPING:

1 egg

1 1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 1/2 dl rømme (gjerne halvparten lettrømme)


Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett egget og rør godt sammen. Rør inn hvetemel og bakepulver. Ha røren i en godt smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk eplebåtene ned i deigen ganske tett. Strø over sukker og kanel.

Til toppingen pisker du egg og sukker til eggedosis, rører inn rømme og vaniljesukker. Hell toppingen over kaken og sett i stekeovnen på 180 grader i ca 35 - 40 minutter. Kaken avkjøles i formen på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar