søndag 30. august 2020

Gulrotkake i liten langpanne


 Av og til er det godt med gulrotkake, denne her er en saftig og holdbar kake som også har en nydelig smak av kanel og appelsin. Kaken stekes i en form på ca. 25 x 35


DU TRENGER:

270 gr raspede gulrøtter

5 egg

250 gr sukker

280 gr hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

2 ts kanel

Liten klype salt

1 appelsin, skall og saft

1 dl raps eller solsikkeolje

OSTEKREM:

100 gr hvit sjokolade

100 gr smør, romtemperert

125 gr kremost

250 gr melis

2 ts vaniljesukker

 

Riv gulrøttene fint, riv skallet på appelsinen (kun det orange) og bland det med gulrøttene, press saften av appelsinen. Pisk egg og sukker til det blir en luftig eggedosis. Bland alt det tørre og sikt det over i eggedosisen og rør et inn med lette bevegelser. Rør inn raspet gulrot, olje og appelsinsaften forsiktig til slutt. Ha bakepapir i en liten langpanne, hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl kaken i formen, men la formen stå på en rist under avkjølingen. Når kaken er helt avkjølt hvelves den over på et fat eller et skjærebrett og bakepapiret fjernes.

Når kaken er helt avkjølt lager du kremen ved å smelte sjokoladen over vannbad eller i microen, så pisker du smør og kremost sammen med en mikser og pisker forsiktig inn den smeltede sjokoladen. Pisk inn melis og vaniljesukker litt etter litt til du har en jevn fin krem. Bre kremen over kaken og sett den kaldt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar