mandag 3. august 2020

Pølsegryte med grønnkål og bønner




Denne gryten kan lages med alle typer pølse, men aller best blir grytten hvis du bruker en grov pølse med litt smak. Jeg har brukt et par wienerpølser og noen små grillpølser i dag, det var det jeg hadde i huset og det smakte aldeles nydelig.


Dette er en såpass mettende gryte så det passer godt å servere et godt brød til, ellers så passer både ris og pasta og det vil nok ikke være så dumt med en god potetmos heller. Jeg har også laget denne pølsegryten med spinat istedet for grønnkål og jeg har laget den med brokkoli, begge deler har smakt godt.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

250 - 300 gr pølse i litt tykke skiver
1 liten hakket løk
1 stilk stangselleri i tynne skiver
1 stort eller 2 små finhakket fedd hvitløk
1 boks (400 gr) hakkede hermetiske tomater
Finhakket grønnkål (så mye du liker)
8 - 10 små tomater delt i to
1 liten boks store hvite bønner
1 grønnsaksbuljong
1/2 - 1 ts røkt paprikapulver
Salt - pepper
Smør/olje til steking


Begynn med å steke pølsene i smør/olje til de begynner å få litt brunfarge. Tilsett løk og selleristilk og la dette surre sammen på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk, paprikapulver og grønnsaksbuljongterning og så får dette surre i noen minutter før du heller i de hermetiske tomatene. Kok opp og la gryten småkoke i 8 - 10 minutter. Legg i grønnkål og kok videre i 3-4 minutter før du heller i bønner og legger halverte småtomater på toppen. Legg på lokk og la gryten få små surre 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar