lørdag 1. august 2020

Ovnspannekake




I stedet for å stå å steke en stabel med pannekaker, kan det gjøres på en enklere måte ved å lage en ovnspannekake eller eggekake som det også kalles. I dag har jeg laget ovnspannekake med epler, vi syntes det smakte godt med det syrlige til pannekaken, men eplet kan sløyfes. Blåbær og bacon derimot, hører med.


DU TRENGER TIL 3 PERSONER:
3-4 egg
2 1/2 dl hvetemel
Ca. 5 dl melk
1/2 ss sukker
Liten klype salt
1 eple i små terninger
Bacon
Blåbærsyltetøy


Pisk sammen egg, sukker og salt. Tilsett halvparten av hvetemelet og spe med melk. Tilsett resten av hvetemelet til slutt. La røren få stå 20 - 30 minutter.
Skrell eplet, del det i små terninger og ha terningene i en ildfast form som pannekaken skal stekes i. Hell over røren og sett formen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter. Serveres rykende varm med stekt bacon og blåbærsyltetøy


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar