mandag 27. juli 2020

Blomkål og kyllinggrateng med ostesaus


Alt i en form er mat som jeg liker å tilberede, enkelt og veldig godt. Denne gratengen kan tilberedes på en rask måte hvis du bruker en ferdiggrillet kylling.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 mellomstort blomkål
Ca. 1 liter oppkuttet grønnkål
2 kyllingfileter
1 hakket løk
Smør/olje

OSTESAUS:
 
2-3 ss smør
3 ss hvetemel
Ca 3 dl melk 
2 dl kremfløte eller matfløte
1 terning grønnsaksbuljong
4 store ss kryderost (for eks. Philedelphia med urter og hvitløk)
2-3 dl revet hvit ost
2 -3 ss finhakket urter (timian eller persille)
2 egg
Salt - pepper


 Del kyllingfilete i strimler, stek strimlene i smør/olje og sett tilsides. Surr løken til den blir blank og myk, og sett tilsides. Del blomkålen i små buketter som forvelles 2-3 minutter i kokende vann. Legg blomkålbukettene i iskaldt vann straks de er ferdig forvellet. Gjør det samme med grønnkålen og la begge deler få renne av på kjøkkenpapir. Legg blomkål, grønnkål og kylling i et ildfast fat.
Lag hvit saus av smør og mel og spe med melk og fløte. Kok opp og tilsett smøreost, den stekte løken og grønnsaksbuljong. La sausen få småkoke i 4-5 minutter før du tilsetter den revne osten og urter, smak til med salt og pepper. Ta kasserollen bort fra den varme platen og pisk sammen eggene før de røres inn i den hvite ostesausen. Fordel ostesausen over blomkålblandingen i den ildfaste formen og sett formen i stekeovnen ved 200 grader i 18 - 20 minutter. Lag gjerne en frisk grønn salat som tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar