søndag 26. juli 2020

Rekesmørbrød


Dette er blitt en favoritt, med reker i kø med nydelig dressing, så har du ekstra med reker er dette en aldeles herlig måte å bruke de på. Rekesmørbrød  er ganske mettende, så vi spiste det som en enkel liten middag i dag, men som lunsj eller kvelds er dette også et nydelig måltid. Har du små runde pumpernikkelskiver eller små rugbrødskiver er dette også fint som en forrettt.


DU TRENGER TIL 4 SMØRBRØD:

Ca. 50 gr majones
Ca. 50 gr lett rømme
Raspet sitronskall av ca. 1/4 sitron
1 ts sterk dijonsennep
1 finhakket vårløk
Ca. 1 ss finhakket dill
Presset sitron
Salt - pepper
Chilikrydder eller paprikakrydder 
Salatblader
Ca. 250 - 300 gr ferdig rensede reker 
Godt brød


 Rens rekene. Rør sammen majones, rømme, sennep, sitronrasp og vårløk, smak til med presset sitron, salt, pepper og en anelse chilikrydder eller paprikkrydder. Rør inn rekene, legg salatblader på godt gjerne grovt brød og legg på rekesalat, pynt med dill, kokte egg og gjerne røykt laks hvis du har. Nå kan du nyte et hærlig måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar