fredag 3. juli 2020

Snickerskake med krem


En av de beste kakene på kakebordet er snickerskaken, det slår aldri feil, den forsvinner fort. Snickerskake er enkel å bake, den kan bakes i god tid og puttes i fryseren (uten krem), den er like god som dessert som til kaffen. Jeg har i tillegg til krem også ringlet over saltkaramell - himmel så godt.


DU TRENGER:

3 eggehviter
150 gr sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 gr salte peanøtter
75 gr Ritz-kjeks

SJOKOLADEKREM:

50 gr mørk sjokolade
50 gr lys melkesjokolade
50 gr smør i terninger
50 gr melis
3 eggeplommer

PYNT : 

3 dl kremfløte
Ca. 60 gr peanøtter

Knus Ritz-kjeksene enten i en blender eller med et kjevle, de skal være helt knust, men ikke til mel, det kan godt være litt små biter. Hakk de salte peanøttene grovt. Sett kjekssmuler og hakkede peanøtter til sides. Skill eggene, sett eggeplommene i kjøleskapet og ha eggehvitene sammen med sukkeret i en piskebolle og pisk dette til marengs. Tilsett vaniljesukker og bakepulver mot slutten av piskingen. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn de hakkede peanøttene og de knuste kjeksene. Bruk en rund form ca. 24 cm i diam. med bakepapir i bunnen og som du smører litt rundt kantene, til å steke kaken i. Sett kaken i stekeovnen ved 200 grader over/undervarme og stek kaken i ca. 20 minutter. Kaken avkjøles i formen på rist.
Når kaken er kald, dekkes den med sjokoladekrem.
Hakk sjokoladen grovt og ha den sammen med smøret i en kasserolle. Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommene sammen med melisen i en annen bolle og hell i sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt. Hell sjokoladekremen over kaken mens den er lunken og sett kaken til avkjøling.
Rett før servering pisker du kremen og pynter med salte peanøtter. Vil du kan du ringle over saltkaramell, det gjør kaken ekstra god.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar