torsdag 28. november 2019

Kjøttdeig og tomatgrateng


Her kommer en enkel oppskrift på en god hverdgsmiddag med kjøttdeig eller karbonadedeig og en god topping med tomat, squash og ost. Formen servers med ris, pasta eller poteter og en salat.


DU TRENGET TIL 2 PERSONER:

300 - 400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
Litt bacon i biter (kan sløyfes)
1 liten eller 1/2 hakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
1/2 boks hermetiske hakkede tomater 
Litt lett creme fraiche eller Drømmelett
Salt - pepper
Ca. 1 ts oregano krydder
Smør/olje
1 tomat i skiver
1/2 squash i skiver
Raspet ost


Stek kjøttdeigen i litt smør/olje, og stek bacon hvis du bruker det. La løk og hvitløk surre i litt smør/olje til den er blank og myk. Ha stekt kjøttdeig, bacon og løk i en gryte sammen med hermetiske tomater, creme fraiche og krydder. Kok opp og la dette småsurre i ca. 10 minutter før det helles over i en ildfast form. Topp med tomatskiver og squash skiver lagvis over innholdet i formen, og dryss over rikelig med raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved ca. 200 grader i ca. 15 - 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar