torsdag 7. november 2019

Tapasboller


Små gode kjøttboller er supert på et tapas bord eller et koldtbord, min erfaring er at kjøttboller er noe av det som forsvinner først. Dette er virkelig en luksusutgave av kjøttboller, fantastisk smak  med pistasjnøtter, portvin og tranebær som gir kjøttbollene en aldri så liten søtsmak. Kjøttbollene er av de tingene du kan lage i god tid før jul og legge i frysen, jeg har laget en grei porsjon i dag som skal få ligge til jul. Jeg har brukt en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig, men her kan du bruke bare kjøttdeig eller en blanding med medisterdeig, med bare karbonadedeig kan kjøttbollene lett bli litt tørre.
                                  

DU TRENGER:

400 gr karbonadedeig
250 gr kjøttdeig
2 ss potetmel
Ca. 1 dl melk (mulig litt mere)
1/4 ts salt (bruk mere salt hvis du ikke bruker bacon)
1 egg
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 50 gr bacon eller panchetta, finhakket
50 gr tørkede finhakkede tranebær
30 gr finhakkede pistasjnøtter
3-4 ss portvin (kan sløyfes)
1/4 ts søt pimento eller paprikapulver
1 stor ts tørket basilikum
Litt pepper
Smør til steking 


 Begynn med å steke små baconbiter på stekepannen, du behøver ikke sprøsteke, bare slik at de får litt farge, jeg kuttet de i litt mindre biter etter de var stekt. Hakk løk, hvitløk, pistasjnøtter og tranebær. Ha kjøttdeig og karbonadedeig i arbeidsbollen, bruk helst en kjøkkenmaskin. Tilsett salt og egg mens du lar maskinen gå, tilsett så potetmel og spe med melk og tilsett portvin. Rør godt slik at du får en litt seig farse. Tilsett krydder, og opphakket løk, hvitløk, pistasjnøtter og tranebær og rør inn baconbiter helt til slutt. Synes du farsen er for fast, sper du med litt mere melk.
Ha smør på stekepannen, bruk en skje dyppet i kaldt vann og form små kjøttboller som legges i stekepannen når smøret er varmt. Trill rundt på kjøttbollene slik at de får litt brunfarge, legg kjøttbollene i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 8 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar