fredag 22. november 2019

Svinefilet a la pytt-i-panne med balsamicoløk


Svinefilet er både lettvint mat og god mat, i dag var det litt forlite svinefilet til oss to, så det ble en variant av en slags pytt-i-panne med balsamicoløk på toppen.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Svinefilet 
3-4 store poteter i biter
1 stor pære i biter
Olivenolje
Salt - pepper
Timian

BALSAMICOLØK:

1 rødløk i tynne biter
smør/olje 
1/2 dl balsamicoeddik + litt til pynt
Salt - pepper
1 liten ts honning 


Tilbered balsamicoløken først ved å ha litt smør/olje på stekepannen, la smøret bli varmt og tilsett løkbåtene som får surre over middels varme til de er myke. Tilsett balsamicoeddik og la det koke inn. Sett løken tilside og varm opp rett før servering. Skrell potetene og del de i store biter som legges i en liten langpanne med bakepapir i bunnen. Ringle over olivenolje og strø på salt, peper og timian. Sett formen i stekeovnen ved ca. 200 grader og stek i ca. 15 minutter. Del pæren i store biter og legg de sammen med potetene, vend rundt og stek til potetene er ferdig. Stek svinefileten som små biffer på stekepannen med litt salt og pepper. Stek biffene til de er nesten gjennomstekt. Snu på poteter og pære av og til og kjenn med en skarp kniv om de er ferdig. Varm opp løken, legg potetbiter/pære på tallerkenen, topp med svinefilet og balsamicoløk. Drypp gjerne litt ekstra balsamico over



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar