lørdag 23. november 2019

Havrekaker med pistasjnøtter og sjokolade


Slike havrekaker med sjokolade og nøtter er godt både til hverdag og til fest, de kan utmerket godt gå inn i julebaksten også disse kakene her, de blir garantert populære, sprø utenpå og litt seige inni, nam.


DU TRENGER:
125 gr smør
125 gr sukker
1 egg
2 ts vaniljesukker
125 gr havregryn
1/2 ts bakepulver
1 ss lys sirup
80- 100  gr pistasjnøtter
80 - 100 gr grovhakketmørk sjokolade


Hakk pistasnøtter og sjokolade grovt. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig, tilsett egg og sirup, havregryn, mel, vaniljesukker og bakepulver. Rør godt til alt er blandet før du tilsetter sjokolade og nøtter. Sett deigen med skje på et bakepapirkledd stekebrett, ha god avstand mellom kakene, da de skal flyter utover. Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles litt på stekebrettet før de legges over på rist for å avkjøles helt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar