tirsdag 12. november 2019

Havrekjeks


Det er koselig å bake kjeks, særlig når deigen er rask å lage og den lar seg kjevle lett og greit til tynne kjeks. Disse havrekjeksene ligner veldig på Kornmo og smaker ekstra godt med smør og brunost eller marmelade. Jeg har puttet mine kjeks på et stort glass (etter å ha tatt en smaksprøve) som skal få stå til jul.

DU TRENGER:

130 gr smeltet smør
280 gr lettkokte havregryn
280 gr hvetemel
90 gr sukker
1 ss hornsalt
2 dl melk


Ha alt det tørre i en bakebolle, slå over smeltet smør og melk. Rør godt sammen til en jevn masse.. Ha litt hvetemel på bakebordet ta en del av deigen og rull den sammen til en ball, strø på litt mel og kjevle ut så tynt som du klarer, jo tynnere jo sprøere kjeks. Stikk ut kjeksene enten runde, firkantede eller en annen fasong. Legg kjeksene på en stekeplate med bakepapir og stek kjeksene på ca. 200 grader i 8-10 minutter eller til kjeksene begynner å bli litt brune i kantene. Avkjøl kjeksene før de legges på et tett glass eller i en tekk kakeboks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar