tirsdag 5. november 2019

Grove vafler med havre og cottage cheese


Grove vafler med masse proteiner og uten sukker er godt til frokost, i matpakken og ikke minst godt til kaffekosen. Disse vaflene er helt uten hvetemel, en enkel vaffelrøre som godt kan stå i kjøleskapet til neste morgen, slik at du raskt kan steke noen vafler til frokost.


 Er du glad i  vafler kan du glede seg til slike vafler som dette, vaflene er god på smak og blir litt sprø i kantene, smaker godt med rømmeklatt og syltetøy, med brunost, eller annet pålegg, særlig hvis du lager de helt uten sukker.


DU TRENGER:

4 egg
2-3 dl havregryn
250 gr mager cottage cheese 
1 ts vaniljesukker
4 dl lettmelk
2 dl havremel eller fibramel (kan også bruke hvetemel)
1 ts bakepulver
2 ss sukker hvis du vil ha søte vafler
1 skvett kaldt vann 


Ha melk, egg, havregryn, cottage cheese og vaniljesukker i rørebollen og bruk en stavmikser og miks godt sammen (bruker du sukker skal det også blandes i). Bland sammen bakepulver og mel og rør det inn i eggeblandingen til en glatt røre. La røren stå minst 30 minutter før du begynner å steke, da vil du oppdage at røren er litt tykk, derfor tilsetter du kaldt vann til du har en passelig røre. Siden røren ikke inneholder smør, er det lurt å smøre vaffeljernet aldri så lite, ihvertfall til de første vaflene. Ferdigstekte vafler han fryses, og ferdig vaffelrøre kan godt lages om kvelden slik at det blir nystekte varme vafler til frokost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar