søndag 1. desember 2019

Havrehjerter (havrekjeks)


En god havrekjeks til ostefatet og den smaker godt med brunost eller marmelade. Selve deigen rører du sammen på et blunk, og den er veldig lett å bake ut til tynne kjeks. Jeg vil helst ha veldig tynne kjeks, men det er en smakssak, her kan du kjevle ut den tykkelsen på kjeksene som du liker. De ferdige avkjølte kjeksene oppbevaret på tett boks eller glass.


DU TRENGER:
100 gr smeltet smør
1 dl melk
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl hvetekli eller havrekli
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukker


Bland smeltet smør og melk. Bland havregryn og kli i en bakeboll, hell over smeltet smør/melkeblandingen, rør godt sammen og la dette stå ca. 20 minutter. Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og sukker og rør det inn i deigen, Bruk rene hender, da går det lettere. Kjevle ut til en tynn leiv og stikk ut hjerter eller en annen fasong om du ønsker det. Legg kjeksene på bakepapirkledd stekebrett og stek ved ca. 200 grader i ca. 8-9 minutter til kjeksene begynner å få litt farge rundt kantene. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar