torsdag 19. desember 2019

Havregrynskuler med Baileys, appelsin og sjokolade


Havregrynskuler er julegodt som de fleste liker og lager, jeg varierer med forskjellige smaker  fra år til år og årets havregrynskuler er mere konfekt enn de jeg har laget tidligere. I år har havregrynskulene fått smak av Baileys og appelsin og så er de dyppet i sjokolade med nøtter, å ja de smaker aldeles nydelig


DU TRENGER:

250 gr havregryn
200 gr sukker
15 gr kakao
100 gr mykt smør
Raspet skall av 1/2 appelsin
2 ss presset appelsin
1/2 dl Baileys
250 gr mørk sjokolade
80 gr hasselnøtter


Legg hasselnøttene på en bakeplate og sett de inn i stekeovnen ved 180 grader i ca. 7 minutter. Hell  de ristede nøttene over på et kjøkkenhåndkle og gni nøttene slik at skallet løsner og faller av. Hakk nøttene fint og sett de tilsides.
Ha alle ingrediensene untatt sjokolade og nøtter i arbeidsbollen til kjøkkenmaskinen og kjør på middels styrke til alt er godt blandet og du har en jevn masse. Trill runde kuler som settes i kjøleskapet slik at de stivner. Mens havregrynskulene står i kjøleskapet smelter du sjokoladen over vannbad og rør den slik at den er helt jevn og blank, tilsett nøttene og rør sammen. Havregrynskulene rulles nå i sjokolade/nøtteblandingen og settes på et skjærebrett el. dekket med bakepapir. Settes i kjøleskapet slik at sjokoladen får stivne.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar