onsdag 28. august 2019

Salat med spekeskinke og fersken


Skal jeg være ærlig trodde jeg det var slutt på sommeren nå,  men sannelig kom varmen og sommeren tilbake, derfor ble det salat i dag i stedet for suppe som egentlig stod på menyen. Salaten i dag er laget etter det som fantes i kjøleskapet, men du verden så godt det ble. Her kan du bruke bytt-ut-metoden så får du brukt det du har.

 
DU TRENGER:

Spekeskinke
Bacon (kan sløyfes)
Fersken (kan byttes med pære eller melon)
Egg
Reddiker (kan byttes med agurk)
Småtomater delt i to
Blåskimmerost  eller en annen ost i terninger (kan sløyfes)
Grønn salat 


DRESSING:

1 beger lett fruktyoghurt
Litt lett creme fraiche


Kok eggene, skrell og del i båter. Kutt opp de andre ingrediensene. Stek bacon hvis du bruker det, jeg steker bacon i stekeovnen på 200 grader, enkelt, lettvint og ingen stekeos .
Legg alle ingrediensene på et fat eller i en skål, rør sammen yoghurt og creme fraiche til dressingen. Som tilbehør smaker det godt med brød eller slik som jeg har gjort i dag, brukt gammelt grovbrød, skjært i tynne skiver som igjen er delt i snipper, legges på bakepapirkledd stekebrett, pensles med litt god olivenolje og stødd på litt flaksalt. Settes i stekeovnenpå 230 grader og får stå til de er helt knasende sprø.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar