tirsdag 6. august 2019

Nektariner og bringebær med honningkrem


Lune bær og frukt er en fantastisk god og enkel dessert, du kan bruke jordbær i stedet for bringebær i denne desserten her hvis du liker det bedre. Desserten er rask å tilberede, og bruk gjerne noen friske bær til pynt, her i huset var det ikke flere bringebær igjen, så vi måtte stå over pynten. Honningkremen er lett creme fraiche (10 %) og yoghur naturell smakt til med honning og lime, men det er utrolig godt med iskrem også.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2-3 nektariner
100 - 150 gr bringebær + noen til pynt
1/2 eller en liten vaniljestang
1-2 ss Grand Marnier eller portvin (appelsinjuice kan også brukes)
1-2 ss sukker

HONNINGKREM:

1 1/2 dl lett creme fraiche
1 1/2 dl yoghurt naturell
Honning
Noen dråper presset lime eller sitron


Ta ut stenene på nektarinene, del de opp i tynne båter og legg nektarinbåtene og bringebær i en ildfast form. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha både frø og resten av vaniljestangen sammen med bær og frukt. Hell over Grand Marnier og strø over sukker. Vend forsiktig rundt og sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til nektarinbåtene er blitt myke.
Rør sammen yoghurt og creme fraiche til honningkremen og smak til med honning og lime.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar