mandag 12. august 2019

Pølsegryte


En grei hverdagsmiddag som er riktig så populær hos de yngste i familien. Du kan bruke alle slags pølser, men retten smaker best med en pølse som er litt grov og har litt smak. Du kan også putte i grønnsaker som biter av gulrot eller selleri.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 800 - 1000 gr pølser
Ca. 100 - 150 gt bacon i biter
8 kokte poteter
1 stor grovhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 3 ss tomatpure
Ca. 2 dl kremfløte
Litt melk
1-2 ts paprikapulver
Salt - pepper
Smør/olje til steking 



Kok potetene og del de i to eller fire biter. Stek baconbitene pent brune og legg de i en gryte som retten skal lages i. Del pølsene i litt tykke skiver, stek de pent brune , legg også på potetbitene og legg alt etter hvert sammen med baconet. La løk og hvitløk få surre til løken er myk, tilsett tomatpure, krydder og kremfløte. La dette få surre noen minutter før du heller innholdet fra stekepannen over i gryten med pølser og poteter. Kok opp og tilsett melk hvis det er for tykt, og smak til med mere krydder hvis det trengs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar