fredag 9. august 2019

Blåbærkake


En lettlaget og saftig blåbærkake med en anelse syrlig smak, smaker godt som dessert, lunken med iskrem eller creme fraiche, eller kald til kaffen, også en herlig kake å ha med på tur. Kaken kan også bakes med eple og et lite dryss av kanel. Kaken stekes i en form som er 20 cm i diameter


DU TRENGER:

170 gr hvetemel
50 gr mandelmel
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
120 gr mykt smør
170 gr rørsukker
200 gr gresk yoghurt
2 egg
liten klype salt
Ca. 2 dl frosne blåbær


Rør smør og sukker til det blir kremaktig. Rør inn eggene ett i gangen og rør godt mellom hvert egg. Rør inn yoghurten. Bland sammen alt det tørre og rør det inn i deigen. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, hell i halvparten av deigen og legg på mesteparten av blåbærene, hell over resten av deigen og strø resten av de frosne blåbærene over. Stek kaken ved ca. 160 grader i ca. 25 - 30 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er gjennom stekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar