fredag 30. august 2019

Pannestekt laks med hvitløkskrem og bakte småpoteter


Laks blir vi aldri lei av, den stekes, bakes, brukes som Tex-mex, i salater og i pastaretter. I dag er laksen stekt på stekepannen, med en nydelig dressing, herlig sprø salat og gode bakte poteter

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør/olje til steking

Ha smør/olje på stekepannen og la det bli varmt. Strø salt og pepper på laksebitene og legg de i stekepannen når den er varm. Stek laksen pent brun på begge sider, men pass på at den ikke steker for mye, da kan laksen bli tørr.

BAKTE SMÅPOTETER:

6-8 Småpoteter
Flaksalt
God olivenolje

Skrubb potetene godt, legg de i en ildfast form, ringle over olje og strø på flaksalt. Sett de i stekeovnen ved 200 grader i 20 - 25 minutter, kjenn med en skarp kniv om potetene er ferdig.


HVITLØKSKREM:

3 ss gresk yoghurt
1-2 ss philadelphiaost 
Ca. 2 fedd finhakket hvitløk
Salt - pepper
Liten klype sukker
Noen dråper presset sitron

Rør sammen ingrediensene til hvitløkskremen, smak til med salt, pepper, sukker og sitron


SALAT:

Ringer av fennikel 
Ringer av rødløk
Asparges i biter
Tomat i båter
Grønn salat

Del opp alle grønnsakene og bland de sammen i en skål


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar