fredag 16. august 2019

"Nakenkake" bløtkake med vaniljekrem og bringebærsyltetøy


Å bake et sukkerbrød er noe av det enkleste og raskeste man kan bake, men det er en del som strever med å få til et fint sukkerbrød. Det viktigste er å piske eggedosisen til den blir skikkelig lys og luftig, og det er viktig å røre minst mulig når melet skal tilsettes, så gjelder det å steke bunnen nok slik at den ikke faller sammen når kaken taes ut av ovnen. Jeg bruker potetmel i sukkerbrødet, da synes jeg at bunnen blir lettere, og den blir enklere å dele. Bruk bakepapir kun i bunnen av formen og ikke noe smør på kantene, da får kaken feste seg til kanten og faller ikke sammen, kaken er lett å løsne rundt kanten med en tynn kniv.


DU TRENGER TIL EN FORM CA. 24 CM

5 egg
150 gr sukker
120 gr hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver


Ta frem eggene slik at de er romtempererte. Ha egg og sukker i bakebollen og pisk til eggedosis, pisk lenge og vel, dess lysere og luftigere eggedosisen er dess høyere og finere kakebunn får du. Bland sammen hvetemel, bakepulver og potetmel og sikt det i eggedosisen, nå er det veldig viktig at du ikke rører, men bruk en slikkepott og vend forsiktig melblandingen inn i eggedosisen. Rører du for mye her vi all luften i eggedosisen forsvinne og kaken har lett for å falle sammen og bli tung. Bruk en kakeform med løs bunn ca. 24 cm og legg bakepapir i bunnen. Hell i røren og sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader og stek i 30 - 35 minutter. La stekeovnsdøren være lukket de første 25 minuttene, men etter det kan du bruke en kakenål for å kjenne om kaken er ferdig stekt.
Ta kaken ut av stekeovnen og legg den opp ned på et bakepapir og la den ligge slik med bunnen opp til den er helt kald.

FYLL:

5 dl stivpisket kremfløte
1 ts sukker
Ca. 6 ss bringebærsyltetøy
1 - 1 1/2 dl appelsinjuice
Ca. 1/2 l vaniljekrem

PYNT:

Moreller, jordbær. blåbær eller bringebær


 Del sukkerbrødet i tre deler og legg en del på et kakefat, dynk den med appelsinjuice og dekk hele bunnen med vaniljekrem. Legg over neste del som også dynkes med appelsinjuice, dekk med bringebærsyltetøy og pisket krem over syltetøyet. Legg på den siste delen, dynk og dekk med krem rundt kantene og oppå. Siden dette er en "nakenkake" skal ikke kremen dekke helt, kaken skal liksom vise i gjennom kremen, men vil du dekke kaken helt, er det bare å fylle på med mere krem. Pynt med det du liker best, og sett kaken i kjøleskapet til den skal nytes


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar